اصلی ترین معیارهای ازدواج از دیدگاه اسلام (بخش دوم)

به جرات می توانیم بگوییم که بسیاری از مشکلات خانوادگی به این دلیل ایجاد می شوند که جوانان در انتخاب همسر اشتباه می کنند و همسری متناسب با خصوصیات خودشان انتخاب نمی کنند. دین مبین اسلام همواره راهنمایی هایی برای چگونگی ازدواج جوانان ارائه داده است، که در ادامه به برخی از مهم ترین معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه اسلام می پردازیم:

5- سلامت جسم و روان

سلامت جسمی و روحی نقش مهمی در رونق و موفقیت زندگی مشترک یه زن و شوهر داره. به حدی که به یکی از معیارهای همسر گزینی در اسلام تبدیل شده. البته بعضی از بیماری ها اهمیت چندانی ندارن و مانعی برای انجام وظایف و مسئولیت های زناشویی نیستند. این دسته از بیماریها هیچ شوک و ضربه ای به زندگی وارد نمیکنن. یا اینکه میشه در زمان کوتاهی اینها رو درمان کرد. بحث ما مربوط به چنین بیماریهایی نیست. در عوض، مواردی که باید در هنگام انتخاب همسر مورد توجه قرار بگیرند، شامل بیماریهای مزمن و ناهنجاریهای جسمی و روحیه که غیر قابل درمان هستند. این بیماریها مانعی برای ایفای نقش به عنوان همسر است.

6- زیبایی و جذابیت

زیبایی یکی از مواردیه که تاثیر زیادی در رونق و موفقیت زندگی مشترک داره. وقتی قراره دو نفر تمام زندگیشون رو با هم بگذرونن، لازمه که از هر جنبه ای همدیگر رو دوست داشته باشن. یکی از این جنبه ها چهره و ظاهر فرد است. زیبایی مقیاس استاندارد و ثابت خاصی نداره که افراد بر اساس اون قضاوت شوند. در عوض تا حد زیادی به سلیقه فرد بستگی داره. حتی ممکنه یه فرد از دید یه نفر زیبا و از دید دیگری زشت باشه. بنابراین کیفیت زیبایی یه کیفیت نسبیه و اساسا نباید در بالاترین درجه قرار بگیره. اما چیزی که در یه ازدواج لازمه جذابیت و علاقه متقابله. اگه شخصی از ظاهر و چهره همسرش خوشش نیاد ممکنه بیش از حد از او انتقاد کنه و این موضوع زندگی رو تلخ میکنه.

زیبایی از آن جهت به عنوان یکی از معیارهای ازدواج از دیدگاه اسلام شناخته میشه که در محافظت و تقویت حیا و ایمان همسر تاثیر داره. درواقع اگه فردی از زیبایی و ظاهر همسرش راضی باشه، نگاه، فکر و عملش رو به سمت دیگران منحرف نمیکنه.

7- دانش و آموزش

دانش و تحصیلات در سعادت و خوشبختی انسان تاثیر زیادی داره. کسب دانش برای هر زن و مرد مسلمان واجبه. این خصوصیت یکی از معیارهای ازدواج از دیدگاه اسلام به شمار میاد و تمایزی برای یه همسر خوب و شاسته است. دانش و تحصیلات در دستیابی ه کمال و پیشرفت زندگی، انجام وظایف زناشویی و تربیت فرزندان و… هم تاثیر بسزایی داره. اما این ویژگی هم مثل زیبایی، شرط کماله نه پایه و اساس انتخاب همسر و باید در کنار معیارهای واقعی و اساسی در نظر گرفته بشه.

8- برابری و تناسب بین دو نفر

یکی از مهم ترین مباحث، تعادل بین دو نفره که حساس ترین موضوع برای انتخاب همسر است. برابری و تعادل بین زن و شوهر به معنی: تناسب، تعادل، هماهنگی، همسویی و همخوانی بین زن و مرد برای کنار هم قرارگرفتن است.

درواقع ازدواج نوعی تلفیق بین دو انسان و دو خانواده است. زندگی مشترک یه امر مرکبه که عناصر واقعی آن زن و مرد هستن. هرچه هماهنگی و همخوانی اندیشه، روح، اخلاق و فیزیک در این ترکیب بیشتر باشه، قدرت و لذت و ثبات آن بیشتر خواهد بود. علت اصلی بدبختی ها، تلاطم و آشفتگی های زندگی خانوادگی به دلیل عدم هماهنگی و تناسب بین زن و مرد است. پس برای پیشگیری از این مشکلات بهتره تمام معیارهای و ملاک های انتخاب همسر رو در نظر بگیرید و بعد تصمیم بگیرین.

یک نظر بگذارید