علل دلزدگی از زندگی مشترک

دلزدگی زناشویی در روانشناسی علت های مختلفی می تواند داشته باشد و باید هر زن و شوهری با توجه به انتظارات، نیازها و فرهنگ خانواده خود به دنبال علت دلزدگی از زندگی باشند. در روزهای اولیه ازدواج، رابطه شما و همسرتان مسلما مملو از احساسات هیجانی و میل شدید برای کنار هم بودن است. شدت این احساسات با گذشت زمان و درگیری های ذهنی دیگر، مشغله های کاری، مشکلات زندگی و … کمرنگ می شود. این تغییرات گاهی طبیعی است و برای هر زوجی اتفاق می افتد که عشق پر شور دوران نامزدی و اوایل ازدواج به عشق روزانه و پایدار تبدیل می شود. اگر این عشق همچنان بین شما وجود داشته باشد که خوب است. اما اگر بین شما و همسرتان دیگر خبری از ابراز عشق و علاقه نباشد باید نگران شد. به طور کلی برخی از علت های رایج دلزدگی از زندگی زناشویی شامل:

– متفاوت بودن علایق شما با همسرتان

اگر سازگاری در علایق وجود نداشته باشد رابطه شما ممکن است خسته کننده شود. همسرتان به دنبال سرگرمی هایی می رود که شما به آنها علاقه ندارید و برعکس. اگر اهداف و علایق یکسانی نداشته باشید، پیدا کردن زمینه های مشترک برای حفظ ارتباطات مفید با همسرتان سخت خواهد بود. به همین دلیل با گذشت زمان مهر و محبت بین شما و همسرتان کمرنگ خواهد شد.

– کمرنگ شدن ارتباط عمیق و معنادار

داشتن ارتباط مفید با همسر برای یک رابطه سالم بسیار مهم است. کمرنگ شدن گفت و گوهای عمیق و معنادار با همسرتان از مهمترین نشانه های دلزگی از زندگی است. اگر شما و همسرتان نتوانید به طور جدی و معنادار در مورد اهداف، احساسات، نظرات خود با همدیگر صحبت کنید به مرور زمان فاصله بین شما زیاد خواهد شد و دیگر حرف مشترکی با هم نخواهید داشت. این سکوت بین شما باعث یکنواختی زندگی می شود.

– چشم پوشی از اهداف خود بخاطر دیگران

اگر شما از علایق، نیازها، رویاهای خود بخاطر دیگران چشم پوشی کرده اید و خودتان را فدای دیگران کرده باشید، بعد از گذشت مدت زمانی احساس ناامیدی و خستگی می کنید. سرکوب کردن نیازها و رویاهای خود باعث ایجاد احساس دلزدگی در انسان می شود. این رفتار در زنان بسیار مشهود است. زنان بعد از مادر شدن، تمام وقت و انرژی خود را صرف فرزندان می کنند. اغلب آنها از خواسته ها و اهداف خود برای پیشرفت و راحتی فرزندشان چشم پوشی می کنند.

– از سرگرمی ها دوری کرده اید

اگر شما سرگرمی مناسبی نداشته باشید و یا علایق خود را دنبال نکنید به مرور دچار دلزدگی از زندگی می شوید. باید بر سرگرمی های خود خارج از زندگی زناشویی تمرکز کنید. این کار روحیه بالایی را برای شما ایجاد می کند و کمک می کند تا در مورد زندگی خود هیجان بیشتری داشته باشید.

– تلاشی برای ابراز احساسات نمی کنید

شما و همسرتان باید هر روز علاقه و عشق خود را نشان دهید. علاقه، توجه، محبت و احساسات خوب باعث پر رنگ شدن زندگی شاد و روابط سالم می شود. نادیده گرفتن احساسات طرف مقابل، عدم گذراندن وقت باهم و نادیده گرفتن نیازهای یکدیگر به تشدید احساس کسالت و دلزدگی کمک می کند.

– حضور نفر جدید در رابطه ها

در بدترین حالت، علت دلزدگی از زندگی مشترک می تواند خیانت باشد. ممکن است همسرتان با یک فرد جدید آشنا شده باشد و روابط تازه ای را تجربه کرده باشد. خیانت و حضور فرد جدید می تواند باعث دلزدگی از همسر شود.

– حوصله ای برای حل کردن مشکلات ندارید

با کسالت ها و انرژی های منفی مبارزه نمی کنید. هنگامی که احساساتی مانند بی حوصلگی، خستگی، ناامیدی و سایر احساسات منفی را دارید بسیار مهم است که برای حل آنها اقداماتی را انجام بدهید تا همچنان شور و شادی زندگی خود را بدست بیاورید. می توانید سرگرمی های هیجان انگیز و یا کارهای جدیدی را با همسرتان انجام بدهید یا تغییراتی را در زندگی خود ایجاد کنید تا این خستگی ها و بی حوصلگی ها پایان پیدا کنند.

یک نظر بگذارید