5- از تجربیات گذشته خود درس بگیرید
الف- در روابط گذشته خود چه اشتباهاتی انجام داده اید؟ این اقدامات شما یا شریک زندگی شما چقدر در کات شدن آن رابطه نقش داشت؟ هر رابطه ای به ما چیزهای مهمی می آموزد. این درس ها برای پیشرفت عاطفی و روانی ما بسیار حیاتی هستند.
ب- اکنون که تجربه دارید، شروع به تغییر دادن اشتباهات خودتان کنید. آگاهانه تلاش کنید از افرادی که شما را به یاد گذشته می اندازند دوری کنید. سعی کنید چیزهای که دوست دارید را نادیده نگیرید، همانطور که در گذشته نادیده می گرفتید.
ج- جایی را که اشتباه کردید بپذیرید، سپس آن رفتار را تغییر دهید تا افراد بهتری را انتخاب کنید.
6- دقیقا شبیه خود را انتخاب نکنید
الف- در هنگام مراحل انتخاب همسر مناسب، اغلب گفته می شود که جذب افراد متفاوت از خود می شوید. دلیل این امر این است که وقتی به دنبال شریک زندگی مناسب می گردید، چیزهایی که ممکن است شما از دست داده باشید، در شخص دیگری وجود دارد که شما را به سمت خود جذب می کند. به نوعی، باعث می شود احساس کامل بودن کنید. بنابراین، هنگامی که فرد مناسب خود را انتخاب می کنید، مطمئن شوید که آنها دقیقاً شبیه شما نیستند.
ب- این نکته به این معنی نیست که شما باید به دنبال کسی باشید که کاملاً متفاوت از شما است. در واقع، مهم است که در برخی از ارزشها و باورهای اصلی با هم متفاوت باشید. اگر در همه چیز دقیقاً با یکدیگر همسان باشید، ممکن است رابطه شما به مرور زمان خسته کننده شود.
ج- به دنبال کسی باشید که شما را به چالش بکشد و شما را وادار کند تا از منطقه امن خود خارج شوید.
د- یافتن کسی که هم شبیه شما باشد و هم متفاوت از شما، ممکن است آسان نباشد، اما ارزش آن را دارد. هنگامی که چنین همسری را پیدا کردید، رابطه ای ایجاد خواهید کرد که هم رضایت بخش و هم هیجان انگیز است.
7- هر دوی شما اصول مشترکی داشته باشید
الف- به همان اندازه که دوست دارید شریک زندگی تان کمی با شما متفاوت باشد، باید مطمئن شوید که هر دوی شما ارزش های مشابهی دارید.
ب- ارزش های مشترک، پایه و اساس رابطه شما را تقویت می کند. چیزهای ساده ای مانند توافق در مورد تعداد فرزندان، محیط مناسبی برای رشد رابطه شما ایجاد می کند.
ج- ارزش های اصلی شما باید تا حدودی با شریک زندگی تان مطابقت داشته باشد تا از ایجاد درگیری در دراز مدت جلوگیری شود – برای مثال، افکار شما در مورد فرزندپروری، ازدواج، مذهب و سایر باورها.
8- هرگز به کمتر از آنچه میخواهید راضی نشوید
الف- گاهی اوقات ممکن است احساس کنید که هرگز نمیتوانید همسری مناسب برای ازدواج پیدا کنید. در این شرایط ممکن است وسوسه شوید که از ملاک های انتخاب همسر خود کوتاه بیایید و با کسی که مطابق معیارهای شما نیست، ازدواج کنید. اما این کار درستی نیست. علت این امر آن است که رضایت از کمتر از آنچه میخواهید، نه در کوتاهمدت و نه در بلندمدت، به شما احساس رضایت از زندگی نمیدهد.
ب- به یاد داشته باشید که برای هر کسی، همسری مناسب وجود دارد. ناامید نشوید و به جستجو برای شخصی که برای شما مناسب است، تلاش کنید.
ج- به یاد داشته باشید که شما شایسته بهترینها هستید. بنابراین، هرگز به کمتر از آنچه میخواهید راضی نشوید.